Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@17:28:29 GMT

اسکندر مقدونی از آغاز تا پایان

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۲۳۱۵۴

اسکندر مقدونی از آغاز تا پایان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ٢٣٤٢‌سال پیش در چنین روزی، برابر ١١ ژوئن ٣٢٣ قبل از میلاد، اسکندر مقدونی در ٣٢ سالگی درگذشت. در میان همه قدرت‌هایی که از ابتدای تاریخ خاک ایران را عرصه تاخت‌وتاز خویش قرار داده و نام خود را به‌عنوان متجاوز در تاریخ این سرزمین حک کردند، یورش اسکندر مقدونی به پادشاهی پارس و انقراض سلسله ٢٢٠ ساله هخامنشیان را شاید بتوان دردناک‌ترین واقعه تاریخ باستان برای ایرانیان قلمداد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمله‌ای که تمدن هخامنشی و تنها دولتی که به گواه تاریخ جهان را برای نخستین‌بار یکپارچه کرد، نابود ساخت و برای نزدیک به ٢٥٠‌سال ایران را تحت سیطره حکمرانان یونانی سلوکی قرار داد.

بیشتربخوانید: نگاهی به اقلیمی‌نویسی در ادبیات داستانی ایران + عکس

شاگرد زرنگ ارسطو
الکساندر سوم مقدونی یا آن‌طور که ما ایرانی‌ها می‌شناسیمش اسکندر مقدونی ٢١ جولای ٣٥٦ قبل از میلاد مسیح در شهر پلا از توابع استان مقدونیه یونان به دنیا آمد. او به فرمان پدر تا ۱۶سالگی تحت تعلیمات فیلسوف بزرگ یونانی ارسطو قرار گرفت، تا حکمران آتی مقدونیه از علم و دانش و معرفت تهی نباشد. البته نباید محل تولد اسکندر را با کشوری که امروزه مقدونیه نامیده می‌شود، اشتباه گرفت. مقدونیه جدای از این‌که امروز نام یک کشور است، نام استانی در شمال یونان نیز هست. جالب است بدانید هم‌نامی این دو منطقه همواره موجب بروز اختلافی تاریخی بین دو همسایه اروپایی یونان و مقدونیه بود و یونانی‌ها که نگران مصادره تاریخی نام استان معروف خود -زادگاه اسکندر- بودند، تا سال‌ها به مقدونیه‌ای‌ها فشار می‌آوردند که نام کشور خود را عوض کنند! فشاری که بالاخره جواب داد و مقدونیه که اختلاف با یونان را مانعی بر سر راه پیوستن به اتحادیه اروپا می‌دید، عاقبت در ژانویه ٢٠١٩ میلادی نام خود را به «جمهوری مقدونیه شمالی» تغییر داد.

مرگ در بابل
اسکندر پس از قتل پدرش فیلیپ مقدونی در ٢٠ سالگی به سلطنت رسید و دو سال بعد به متصرفات هخامنشیان در فلات آناتولی حمله کرد. جالب است بدانید داریوش سوم آخرین پادشاه هخامنشی نیز درست همزمان با اسکندر یعنی در ٣٣٦ قبل از میلاد بر تخت سلطنت امپراتوری ایران نشست. حمله به شرق و درگیری با هخامنشیان از شروع تا خاتمه و اضمحلال یعنی مرگ داریوش سوم در ٣٣٠ قبل از میلاد، چهار سال به طول انجامید و به‌رغم جانفشانی سردارانی، چون آریو برزن، ضعف و فسادی که دربار هخامنشیان را در خود غرق کرده بود، اجازه نداد مقاومتی شایسته در برابر سیل بنیان‌کن سپاهیان اسکندر در ایران شکل بگیرد. اسکندر چندی پس از فتح ایران هوس کرد هندوستان را نیز به قلمروی امپراتوری وسیعش اضافه کند، اما به دلایلی از این کار منصرف شد و عزم تصرف شبه جزیره عربستان را کرد. با شروع جنگ جدید، اما بیماری ناشناخته‌ای بر او عارض شد که ظرف ١٢ روز جانش را گرفت. اسکندر هنگام مرگ ٣٢‌سال داشت.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۳۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز رشد کودک و نوجوان حوزه هنری، نخستین رویداد از سلسله رویدادهای باغ هنر با عنوان «امید فردا» و «تصویر یک پایان» امروز ۱۰ اردیبهشت ماه در تالار سوره،‌ تماشاخانه مهر و ساختمان مرکز رشد حوزه هنری کار خود را آغاز کرد.

چهل و دومین جشنواره فرهنگی هنری «امید فردا» رویدادی از مرکز رشد کودک و نوجوان حوزه هنری است که روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ویژه دانش‌ آموزان پسر و روزهای ۱۲، ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ویژه دانش آموزان دختر، برگزار می‌شود.

در جشنواره «امید فردا» حوزه هنری انقلاب اسلامی میزبان بیش از ۵ هزار دانش آموز خواهد بود و دانش آموزان در سالن‌های سوره (بخش سرود)، سالن ماه (تئاتر عروسکی)، سالن مهر (تئاتر صحنه ای)، پلاتو رشد (نقالی و قصه گویی)، ساختمان امیرحسین فردی (نمایش نامه‌خوانی) به اجرا و رقابت می‌پردازند.

این جشنواره فرهنگی، هنری به سنت هر ساله، با هدف ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی و شناسایی استعدادها و توانمندی های هنری دانش‌آموزان سراسر کشور، در رشته‌های گوناگون فرهنگی هنری در ۲ بخش حضوری و مجازی در تمامی مدارس کشور برگزار می‌شود.

رویداد «امید فردا» با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران (معاونت پرورشی و فرهنگی) برگزار می‌شود و داوری بخش استانی این جشنواره در حوزه هنرهای نمایشی (تئاتر صحنه‌ای و عروسکی، نمایشنامه خوانی، ‌سرود، ‌نقالی، قصه‌گویی و لالایی) را نیز بر عهده دارد.

در رویداد دیگر یعنی «تصویر یک پایان» نیز جمعی از هنرمندان و تصویرگران نوجوان با موضوع پیروزی فلسطین، قدرت پوشالی اسراییل و ایران مقتدر به تولید اثر می پردازند. این رویداد نیز با حضور جمعی از علاقه مندان به حوزه گرافیک و تصویرسازی در قالب تصویرسازی با هوش مصنوعی، پوستر و تولید داستان مصور کار خود را آغاز کردند.

شرکت کنندگان این رویداد دانش آموزان متوسطه اول و دوم از رشته های مختلف هستند که تجربه تولید اثر هنری در قالب های گفته شده را داشته و حداقل یک تا سه اثر را در سامانه رویداد، ثبت کرده اند.

رویداد «تصویر یک پایان» روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ویژه نوجوانان پسر و ۱۲، ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ویژه نوجوانان دختر در رده سنی ۱۴ تا ۱۸ سال در مرکز رشد حوزه هنری کودک و نوجوان برگزار می‌شود.

آثار این دانش آموزان پس از فرآیند شناسایی و استعدادیابی توسط کارشناسان به رویداد راه پیدا می‌کنند و بعد از تولید محتوا در ۲ روز ضمن توانمند شدن در حوزه های مورد نظر و بهره گیری از راهنمایی مربی های متخصص و حضور در کارگاه های محتوایی به رقابت خواهند پرداخت و در پایان رویداد به آثار هنری منتخب اعتبار می‌بخشند.

کد خبر 6091818

دیگر خبرها

  • تصاویر | بلندترین سکوی بانجی جامپینگ دنیا در ایران!
  • دانشگاه کلمبیا تعلیق دانشجویان معترض را آغاز کرد
  • باغ هنر با دو رویداد آغاز شد
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • خداحافظی کاپیتان ایران از روسیه با خاطره خوش
  • انتخاب رشته بیش از ۸۶ هزار داوطلب دکتری/ مهلت انتخاب رشته فردا پایان می‌یابد
  • تمرین تیم ملی والیبال و یک تماشاگر ویژه: آقای رئیس!
  • تاثیرات سلوکیان بر خاورمیانه: از تاثیر بر هنر و فلسفه تا مواجهه با شورش یهودیان
  • سقوط بدترین تیم تاریخ از لالیگا!