Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنرمند قزوینی گفت: حمایت‌هایی از جانب سازمان صنایع صورت گرفته ‌است که باعث شروع کار شد؛ اما نیاز به تداوم در حمایت برای پیشرفت‌های بیشتر و مطرح شدن هنر صنایع دستی به عنوان شغل لازم است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین؛ هنرهای دستی تجلی زیبائی‌هایی نشاًت گرفته از ذوق وسلیقه مردمان هردیاری نشاندهنده توجه آنان به پیرامون هزاررنگ ودنیای اطرافشان است که گاهی سرخوردگی‌های روزنده، گاهی سرخوشی‌های حال وگذشه را با آفرینش آثارجاودانی به نمایش گذاشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنر سوزندوزی نیز از این هنرها جدا نیست، سوزن‌دوزی هنر نقش‌آفرینی با سوزن است. هنرمند سوزن‌دوز در سایه عشق و علاقه خاصخود باحوصله‌ای کافی طرح‌های افسون‌گر و خیال‌پرور خود را با وسایلی که در اختیار دارد بر روی پارچه نقش می‌زند و عاشقانه هنر خود را در اقلب رویه لحاف، روبالشی، روتختی، بقچه، کیف، جای نماز، سجاده وقاب قرآن و بسیاری از وسایل زندگانی می‌آراید و زیبایی تن‌پوش را نیز صدچندان می‌کند و ان را به درجه عالی شکوهمند می‌رساند.

اما آنچه که دراین میان حائز اهمیت است جنبه اقتصادی و اشتغال زائی و همچنین منبع درآمدی برای خانواده‌ها است این مقاله نگاهی دارد به نوع فعالیت سوزندوزان بلوچ و آثار مرتبط به آن.

مدرس سوزن دوزی، روی پارچه‌های کتان، زربافت، ابریشمی، پشمی و پنبه‌ای این کار را انجام می دهند و در هنر سوزن دوزی از نخ‌های ابریشمی، پشمی، الیاف مصنوعی، نخ گلابتون،  نقده، نخ ملیله و همچنین نخ سرمه استفاده می‌کنند.

ماهرخ روحی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین؛ درباره‌ی هنر سوزن دوزی اظهار کرد: هنر سوزن دوزی پیشینه‌ای هم‌گام با هنر نساجی و پارچه بافی دارد در گذشته از هنر سوزن دوزی برای مزین‌سازی پارچه استفاده می‌شد که آثار بجامانده از عهد هخامنشیان و ساسانیان گواه این داستان است.

وی افزود: هنر سوزن دوزی بنا به موقعیت اقلیمی هر منطقه با تفاوت‌هایی در نقش و طرح، جنس ابزار و مواد اولیه‌ی این هنر یعنی نخ همراه بوده است.

هنرمند عرصه‌ی سوزن دوزی اذعان کرد: اختلاف تنوع مواد اولیه در استان‌ها بصورت مناطق شمالی به علت وجود کرم ابریشم استفاده از نخ ابریشم و استان‌های خراسان جنوبی و کرمان باتوجه به شرایط کوهستانی از پشم استفاده می‌شد.

وی در ادامه گفت: استان‌هایی مانند قزوین، تهران و اصفهان به علت موقعیت اجتماعی مناسب از نخ‌های طلا و نقره و در عرصه‌های مختلف هنر سوزن دوزی مانند سرمه دوزی، پولک دوزی، نم‌نم دوزی با مونجوق‌های ریز و مونجوق دوزی انجام می‌شد.

این هنرمند قزوینی ابراز کرد: هنر سوزن دوزی را بصورت حرفه‌ای از حدود 20سال پیش و با آموزش‌های مقدماتی مادرم آغاز کردم، اما آنچه که به عنوان هنر من محسوب می‌شود اضافه‌کردن هنر سوزن دوزی به کالاهای کاربردی مردم است.

 

وی اذعان کرد: هنر سوزن دوزی در گذشته در لباس‌های فاخر استفاده می‌شد، اما من توانستم این هنر را در کالاهایی مانند کیف، کفش، گوشواره و گردنبند و جلد عینک استفاده کنم.

سوزن دوز قزوینی بیان کرد: طرح و اصول سنتی سوزن دوزی از گذشته تا به حال وجود داشته و برای حفظ این طرح و ابلاغ طرح‌های جدید ادغام و ایجاد تغییرات در طرح‌های سنتی اولویت این هنر است.

وی در ادامه گفت: متاسفانه نگاه هم‌استانی‌ها به این هنر، یک هنر پرکاربرد و حرفه‌ای نیست درصورتیکه پشت هر هنر دستی سال‌ها تجربه و حرفه وجود دارد که البته توریست‌های ایرانی و خارجی بیشتر قدردان این هنر فاخر هستند.

روحی در پایان اضافه کرد: حمایت‌هایی از جانب سازمان صنایع صورت گرفته ‌است که باعث شروع کار شد؛ اما نیاز به تداوم در حمایت برای پیشرفت‌های بیشتر و مطرح شدن هنر صنایع دستی به عنوان شغل لازم است از سوی دیگر باید تفاوتی میان خود هنرمندان و فروشندان برای حمایت و ارائه خدمات در استان وجود داشته‌باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۹۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دبیر برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته شهرستان زابل گفت: این نمایشگاه به مدت شش روز در دانشگاه زابل دایر است.
مهین جاودان افزود: این نمایشگاه تا ۱۴ اردیبهشت ماه  با هدف معرفی و بازاریابی ظرفیت‌های تولیدی و کارگاهی هنرمندان فعال صنایع‌دستی در محل سایت قدیم دانشگاه زابل دایر است. 

وی ادامه داد: به مناسبت هفته کار و کارگر و کارآفرینی و هفته معلم، این نمایشگاه با همکاری دانشگاه زابل، مرکز نوآوری، بخشداری کرباسک و میراث‌فرهنگی دایر شده است.

دیگر خبرها

  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی به تولید و اشتغال منجر می‌شود
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال الزامی است
  • اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش
  • نمایشگاهی از صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل