Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@12:58:37 GMT

استخر هخامنشیان در پاسارگاد نمایان شد

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۲۹۷۱۳

استخر هخامنشیان در پاسارگاد نمایان شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، افشین ابراهیمی، مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد استان فارس افزود: این استخر در پنجمین فصل فعالیت‌های باستان شناسی و علوم باستانی ایران و فرانسه مشاهده شد.  

وی اظهار کرد: در این فصل از فعالیت این تیم، قسمت‌هایی بین کاخ اختصاصی و کاخ بارعام، بخش‌هایی از پشت بنای تل تخت و محوطه‌ای بین کاروانسرا و مقبره کوروش کبیر د بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ابراهیمی با بیان اینکه در پی‌این بررسی‌ها در محوطه باغ شاهی در ۶ نقطه گمانه‌هایی زده شده، گفت: احتمالا استخر یاد شده ۸ ورودی آب داشته و متعلق به دوران هخامنشیان است.  

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ادامه داد: ‌این دوره کاوش مختصر و تلفیقی از ژئوفیزیک و گمانه بوده و آجرهای هلالی شکلی نیز در بخش‌هایی از یکی از دهنه‌های ورودی آب این استخر نیز مشاهده شده است.  

او عنوان کرد: فصل پنجم فعالیت‌های باستان شناسی و علوم باستانی ایران و فرانسه در مجموعه جهانی پاسارگاد تمام شده و لازم است فصل بعدی سریعا آغاز شود و روی این کشفیات جدید بیشتر کار و بررسی صورت گیرد.  

ابراهیمی اضافه کرد: پنجمین فصل فعالیت‌های باستان شناسی و علوم باستانی ایران و فرانسه در مجموعه جهانی پاسارگاد براساس تفاهم نامه‌ای انجام شد که پنج سال پیش منعقد شده بود.  

وی با بیان اینکه در این مرحله کاوش در این مجموعه آثار تاریخی تازه فقط شناسایی شده و باید در مراحل بعدی بیشتر مورد بررسی قرار گیرد، گفت: محوطه‌های تازه شناسایی شده در این مرحله به دلیل در امان ماندن از آسیب و عوامل طبیعی مانند بارندگی و... با روش‌های علمی پر شده است و باید در کاووش‌های بعدی بیشتر روی آن کار شود.  

ابراهیمی بیان کرد: حدود باغ شاهی متعلق به دوران هخامنشی مشخص است و استخر ذوزنقه‌ای شکل برای اولین بار مشاهده شده است.  

وی ادامه داد: پنجمین فصل فعالیت‌های باستان شناسی و علوم باستانی ایران و فرانسه در مجموعه جهانی پاسارگاد با مجوز رسمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و با همکاری مرکز ملی پژوهش‌های علمی دانشگاه لیون فرانسه، پژوهشکده باستان شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران، پایگاه جهانی پاسارگاد و اداره کل میراث فرهنگی استان فارس از نیمه آبان ماه ۹۸ تا اواخر آذرماه امسال انجام شد.  

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ضمن بیان اینکه احتمال تمدید تفاهم نامه کاوش مشترک با فرانسه وجود دارد گفت: پنجمین فصل فعالیت‌های باستان شناسی و علوم باستانی ایران و فرانسه با روش مغناطیس سنجی در مجموعه جهانی پاسارگاد انجام شد و در طول این پنج فصل تمام هزینه‌های بررسی و کاووش‌ها بر عهده دانشگاه لیون فرانسه بوده است و تیم ایرانی نیز از این فعالیت‌ها پشتیبانی می‌کرده است.  

وی تعداد افراد متخصص در این کاوش‌ها را در طول پنج دوره گذشته بین ۱۰ تا ۲۵ نفر متغیر عنوان کرد و افزود: در فصل پنجم اغلب متخصصین تیم کاوش از باستان شناسان ایرانی و به سرپرستی دکتر کوروش محمدخانی بوده است.  

وی جنبه آموزشی در انعقاد تفاهم نامه‌های باستان شناسی با کشورهای خارجی را اولویت اصلی و محوری دانست و گفت: در پنج دوره گذشته فعالیت‌های باستان شناسی و علوم باستانی ایران و فرانسه آموزش و انتقال تجربه و دانش نقش اصلی را داشته است.  

ابراهیمی ادامه داد: تیم باستان شناسی ایران و فرانسه فعالیتی چند وجهی در مجموعه جهانی پاسارگاد دارد و در زمینه ژئوفیزیک و در حوزه گیاه باستان شناسی و دیرین اقلیم شناسی نیز فعالیت می‌کند و در فصل پنجم این کاوش‌ها، نمونه برداری‌هایی نیز برای تاریخ گذاری مطلق رسوبات این مجموعه نیز انجام داده است.  

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته‌است.  

این مجموعه دربرگیرنده ساختمان‌هایی چون آرامگاه کوروش، پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است.  

این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبت‌شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که در نشست یونسکو که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد به دلیل دارا بودن شاخص‌های فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.  

سعادت شهر مرکز شهرستان پاسارگاد در ۱۱۰ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.

کد خبر 472971 برچسب‌ها استان‌ فارس تاریخ - آثار باستانی ایران و فرانسه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان فارس تاریخ آثار باستانی ایران و فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۹۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شنای مرگ در استخر‌های کشاورزی یزد

ذوالفقاری کارشناس جهادکشاورزی گفت: در سطح استان بیش از ۲هزار و ۷۰۰ استخر کشاورزی از نوع بتنی و پلیمری وجود دارد. 

وی افزود: استخر‌های کشاورزی با کاربری ذخیره آب و استفاده بهینه از این منابع ایجاد می‌شوند، اما متاسفانه در زمان راه اندازی، استاندارد‌های لازم رعایت نمی‌شود، معمولا نوجوانان و جوانان با دیدن آب خوشحال می‌شوند و بدون اینکه به ایمنی آن توجه داشته باشند به شنا کردن می‌پردازند که بعضاً حوادث ناگواری نیز به دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد:حتی برخی از شهروندان استان با وجود اینکه در کنار سد‌ها، بعضاً رودخانه‌ها و حتی استخر‌های ذخیره آب تابلوی شنا ممنوع را می‌بینند، اما با این وجود به شنا کردن در آن مکان می‌پردازند.

کارشناس جهادکشاورزی گفت: سال گذشته هم هفت نفر در استان یزد غرق شدند و از ابتدای سال جاری تاکتون ۳نفر در استخر‌های کشاورزی غرق شده اند و جان خود را از دست داده اند. 

مختاری مدیر شبکه بهداشت و درمان مهریز هم گفت: استخر‌های کشاورزی هر چند برای ذخیره سازی آب ساخته می‌شوند، اما در برخی مواقع حادثه می‌آفرینند و جان افرادی را که برای شنا به آنجا می‌روند، می‌گیرند. متاسفانه بیشتر کسانی که جان خود را در استخر‌های کشاورزی از دست می‌دهند، کودکان و نوجوانان هستند که یا به خاطر شنا و یا به دلایل دیگر در این نوع استخر‌ها غرق می‌شوند.

وی افزود:استخر‌های آب کشاورزی به هیچ عنوان محل امنی برای شنا نیستند، از ورود به آنها باید خودداری شود.

با گرم شدن هوا نوجوانان و جوانان تمایل به شنا پیدا می‌کنند، اما متاسفانه بعضاً برخی از آنان بدون رعایت ایمنی لازم در استخر‌های کشاورزی به شنا کردن می‌پردازند که  در سال‌های اخیر تعداد زیادی از شهروندان در استان یزد جان خود را از دست داده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • قدرت نفوذ رسانه در بازتاب اعتراضات آمریکا و اروپا نمایان شد
  • دانش آموز پاسارگادی نایب قهرمان مسابقات دومیدانی فارس
  • شنای مرگ در استخر‌های کشاورزی یزد
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد