Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نقطه نقطه ایران راوی داستان‌های تاریخی جذاب و به یاد ماندنی هستند. به گونه‌ای که به نظر می‌رسد می‌توان با دقت در چگونگی شکل‌گیری هر کدام از آن‌ها یک کتاب نوشت. ما در این گزارش به یکی از شهر‌های استان بوشهر سفر  می‌کنیم و لحظاتی هر چند کوتاه را به صورت مجازی در این شهر می‌گذرانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعدآباد یکی از شهر‌های استان بوشهر است. این شهر که در مرکز بخش سعدآباد شهرستان دشتستان واقع شده، در گذشته با نام‌های توج، توز و محمدآباد شناخته می‌شد.

در خصوص تاریخچه شهر سعدآباد باید گفت، قدمت تمدن و شهرنشینی در منطقه سعدآباد به دوره هخامنشیان بازمی‌گردد. شهر سعدآباد در عصر ساسانی رونق داشت. این شهر پس از ورود اسلام به ایران و تا سده ششم قمری نیز اعتبار خاصی داشت.

شهر سعدآباد تا قرن چهارم هجری قمری همچنان جایگاه خود را در میان شهر‌های پررونق حفظ کرده بود، اما پس از آن به دلایلی نامعلوم و به صورت تدریجی از رونق افتاد. حاج محمد قطیف در اوایل سلطنت سلطان حسین صفوی به دشتستان کوچ کرد و با همراهانش به حوالی سعداباد امروزی رسید. او با آگاهی، از نزدیکی منطقه به رود شاهپور باغ‌هایی را احداث و یک جوی عظیم را بنا کرد. این جوی با نام حاج مهدی، پسر حاج محمد قطیف شناخته شد.

بعد‌ها اسماعیل‌خان شبانکاره که یک دوره مالک بلامنازع محمدآباد بود، این شهر را به پاس قدردانی از سعدالملک مافی وزیر ناصرالدین‌شاه، سعدآباد نامید.

از جاذبه‌های گردشگری سعدآباد می‌توان به کاخ بردک سیاه، آثار باقی‌مانده از شهر توز، غار‌های سنگی چهل‌خانه، قلعه تاریخی زیراه، شهر تموکن، تل خندق، قبرستان تاریخی بور و آثار باقی‌مانده از سد شهر سبا اشاره کرد.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی جاذبه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۳۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم

سخنگوی شورای شهر گفت: توصیف شرایط وظیفه ما نیست؛ مسئولیت ما این است که شرایط را به رسمیت بشناسیم و به دنبال برطرف کرد موانع برویم.

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با مافیای خودرو اظهار داشت: اگر بخواهم خیلی صریح و قابل لمس بگویم، به هر دلیلی و بدون قضاوت کردن، در دوره گذشته و در چهارسال پیش از دوره‌ی ما در خصوص نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی (مترو، اتوبوس، تاکسی و ون) اتفاقات مناسبی نیوفتاده است.

وی افزود: حتما باید پای صحبت آن عزیزان نیز بنشینیم، شاید دلایل خاص خودشان را، مانند در عدم همکاری دولت وقت داشته باشند. چون به هر حال این امری است که اگر در آن کمک‌های دولت در ادوار مختلف اگر اتفاق نیوفتاده باشد، شهرداری توفیقی نیز نداشته است.

وی بیان داشت:، اما چیزی که توصیف می‌شود کرد و به دست ما رسید، ناوگانی فرسوده با تعداد اندک بود که مردم را به شدت در وضعیت بدی قرار می‌داد. علی الخصوص در زمان همه گیری کرونا که ما لازم داشتیم مردم در اتوبوس‌ها و مترو با فاصله تردد بکنند وجود داشت.

نادعلی گفت: به هر حال توصیف شرایط وظیفه ما نیست. مسئولیت ما این است که شرایط را به رسمیت بشناسیم و به دنبال برطرف کرد موانع برویم.

وی افزود: در این دوره مدیریت شهری دولت کمک کرد، رئیس جمهور و وزرای صمت پای کار آمدند. با این حال فضای بروکراتیک عظیمی که برای هر اتفاق این چنینی در کشور وجود دارد و شرایط بد خارجی، موجب می‌شود که هر اتفاقی که بخواهد رقم بخورد، یک همت بالایی به آن معطوف شود و این همت در تمامی قسمت‌ها وجود داشته است.

وی در ادامه گفت: امسال آخرین سال دوره مدیریت شهری ما است، و حتی اگر ما در نتیجه گیری به این دوره از مدیریت شهری نرسیم و نتیجه اتفاقات در دوره‌ی بعد باشد، بازهم کار مهم در دوره ما اتقاق افتاده است.

سخنگوی شورای شهر افزود: ما می‌توانستیم بگوییم که ممکن است این کار سنگ بزرگ زدن باشد و حتی احتمال نشدن آن وجود داشته باشد، پس ورود نمی‌کنیم. اما افتخار این کار برای هرکسی که می‌خواهد باشد، مهم این است که مشکلات مردم حل شود و شهروندان یک کلان شهر که تمام نگاه‌ها روی آن است بتوانند شرایط بهتری را تجربه کنند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رونمایی ازکتاب شعر پشت پنجره سکوت درگناباد
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • کشف اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • کشف ۳۰۸ قطعه اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • تعیین تکلیف رینگ شهری یزد بعد از ۲۵ سال